17: ”men, han är ju naken”

Kejsaren brukar inte lämna sin palats allt för ofta. De enda gångerna småfolket här i SiG har möjlighet att se hans höghet personligen är när han håller sitt nyårstal och sitt midsommartal. Och när nu midsommaraftonen närmar sig med gummistövelsteg och en lavendelfärgad fladdrande regnponcho så irrar de dödliga runt som huvudlösa höns i en getingstack.
För allt måste vara tip-top när kejsaren majestätiskt vandrar igenom palatsportarna.

Under hela veckan har folk, stora som små, donerat kvistar från sina juckapalmer, många har lagt sin själ i att tillverka banderoller av rispapper och andra har fyrat igång de annars så otillåtna hembryggerierna, och börjat producera stadsvinet (80% strårom).
När kejsaren vandrar ner för avenyn till den nu avstängda fontänen så kommer det se ut som att småfolket håller på med sitt egna arbete. De kommer såklart kasta tjuvblickar för att se hur mycket nyktrare (eller fullare) kejsaren är jämfört med tidigare år.
Likgiltighet är traditionellt det man ska visa den hyllade kejsaren.

Fontänen är avstängd ända tills kejsaren öppnar den första stråromsdunken. Då, och endast då kejsaren tar den första heliga klunken så börjar festen. Fontänen exploderar likt en massiv fyrverkeriteater. Laserstrålarna kommer lysa upp kupolen som omger staden. Folket som tidigare var så likgiltiga kommer bringa liv i staden. Någon kommer försöka kidnappa kejsaren. Denne någon kommer troligtvis lyckas, ända tills han misslyckas.

När kejsaren tågat tillbaka till säkert förvar innanför palatsmurarna så kommer staden att explodera, som en äng fylld av fröiga smörblommor attackerad av en tornado. Festen kommer vara hela natten, hela helgen – ända tills alla kollapsat av stadsvinets sötma.

Här är det ingen som pekar på kejsaren och klagar på hans klädval.

Come as you fucking are!
And drink responsibly.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s