16: en midsommarstångs öde

När midsommaren om mindre än en vecka knackar på dörren här i Staden i Glas så börjar den årliga kejserliga festen rustas upp. Planeringen för sammankomsten har, liksom i grann-Staden i Pumpa, varat i ett år.
Vi här i SiG har alla ett jämställt sinne så vi har inget som säger att vi varje år har en gigantisk fallossymbol, som vi dansar runt som den manliga säden (hur ser grodyngel ut?). Vilket, som de flesta av oss har räknat ut, verkar lite för bögigt för att kunnat vara politiskt korrekt när nu traditionen började. Eller var det bara kvinnor som fick dansa runt denna gigantiska kuk? Förnedrande, någon?

Vi har i alla fall ett öppet sinne här i SiG. Så vi byter symbol om vartannat år (ett manskön varje helår och ett kvinnokön varje udda), förra året modellerade vi huvudstången (den som vi reser mitt på stortorget) efter vår mest framgångsrike donutbagare. Kvinnorna flockades i hans bageri när det var dags för honom att visa upp sin stora och unika kunskap i att göra hål.
I år är det således tur för en midsommarfitta. Och vår mest beryktade konkubin tar åt sig arbetet att visa upp sin stolthet för hela SiG. Ryktet säger att när hon kommer så kommer alla kvinnor runt om i ett helt kvarter samtidigt med henne, samt att männen inte behöver några blå piller den nästkommande veckan. Hon är så bra på det hon gör att vi, efter den stora katastrofen med trekanten (då en hel stadsdels befolkning låg hemma i skön extas en hel månad), har beslutat att hon endast får göra sitt arbete en gång i månaden. I ordnade former, två mil under jorden, I en betongbunker.

Nu är det således dags för midsommarveckan. Och förhoppningsvis blir det en underbar vecka.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s