12: nya ansikten

Varje gång vi byter kejsare här i Staden i Glas så får vi stora problem med våran valuta. Även fast kejsaren inte har så mycket att säga om i samhället så har han rätt till att göra sin tillvaro lite bättre än alla andras. Det är kejsaren som bestämmer hur de nya mynten och sedlarna ska se ut.

Innan nuvarande sedlar så hade vi karikatyrer på framstående vetenskapsmän. Folkets favorit var den där Newton i lugn och ro sitter under ett träd med byxorna neddragna för att låta naturen ha sin gång. Eller den där med Arkimedes, full som ett ägg, mitt på ett torg kör helikoptern med en guldkrona på skallen. Våra mynt har alltid prytts av kejsarens nuna. han/hon får alltid välja motivet.
Våra nuvarande sedlar skapade stor moralpanik bland en del av befolkningen. Men efter ett par månader så tystnade allt helt, ingen har sagt något om sedlarna efter det.

Det var inte en stor överraskning att Kejsaren valde att vara jämställd och låta hälften brydas av kvinnor och andra hälften män. Det låg i tiden då, det tråkiga var att någon kunde ha blivit inkvoterad, men våran Kejsare hade lösningen på problemet.
Här har ni, med hans egna ord, vad kejsaren valde. Och som vanligt så citerar man allt som kejsaren säger.

Kära medduborgare. Det har shagtsch till  -*hick* usshäkta -till mig att det nu är schissta chansen – *hick* uschäckta -att välja hur våra nya shedlar schka se ut.
*Hick*
Vi lever i ett schamhällällä, hihihi, där frih-*hick*-et är en dröm. Ett shamhälle där kvinnor och män inte får göra vad dom vill. Därför har jag nu best-*hick*-ämt mig för att våra nya schedlar ska prydas av inget mindre än…

Här slöt Kejsaren sina ögon ett par minuter, som att han tänkte igenom sitt val. Det är ett viktigt beslut och han ville väl antagligen vara helt säker på att inget skulle gå fel.

VA! vhem ärr ni? Vad gör ni här? Scher ni inte att jag är upp-*HICK*-tagen? Gå och rita folk som knullar någon annanschtansh!

Ptja, hellre porr än en socialdemokrat.

det var Blue Bird av Hull det var Blue Bird en brigg som med sviktade stumpar stod på över soten i snöstorm med nerisad rigg själva julafton sjuttiotvå ”surra svensken till rors han kan dreja en spak” ropa skepparn ”allright boys lös av” och Karl Stranne från Smögen blev surrad till rors på Blue Bird som var dömd att bli vrak han fick Hållö-fyrs blänk fast av snöglopp och stänk han stod halvblind han fick den i lov och i lä där låg Smögen hans hem där hans mor just fått hans brev ifrån Middelsborough ”nå vad säger du Karl går hon klar” ”nej kapten vi får blossa för här är det slut vi har Hållö om sytrbord och brott strax ilä ut med ankarna båtarna ut” men hon red inte upp och hon fick ett par brott som tog båten dom hade gjort klart ”jag tror nog” sa Karl Stranne ”att far min gått ut emot oss jag litar på far båt i lä båt i lä det är far det är vi det är far min från Smögen hallå båt i lä!” sjöng han ut ”dom är här hoppa i alle man vi blir bärgade då” det var Stranne den äldre en viking en örn som på julafton sjuttiotvå tog sitt renade brännvin ur vinskåpets hörn till att bjuda dom skeppsbrutna på ”hur var namnet på skutan” han sporde och slog nio supar i spetsiga glas ”Briggen Blue bird” det tionde glaset han tog och han slog det i golvet i kras ”sa ni Blue Bird kapten briggen Blue Bird av Hull gud i himlen var är då min son var är pojken kapten för vår frälsares skull” det blev dödstyst bland männen i vrån gubben Stranne tog sakta sydvästen utav ”spara modern kapten denna kväll nämn ej namnet på briggen som har gått i kvav nämn ej Blue Bird av Hull är ni snäll” och kaptenen steg opp han var grå han var tärd stormen tjöt knappt man hörde hans ord när han sade med självande röst till sin värd ”Karl stod surrad och glömdes ombord”

Annonser
Det här inlägget postades i nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s