8: jorden behöver hjälp

Med en timme om året. För vi måste resa oss upp och visa våra galna makthavare att vi vill ha en bättre miljöpolitik!

Earth hour. Timmen då SF-bovar och donken-banditer släcker ner sina lampor i sina lägenheter för att förvandla en plats där man bor och har brunchbjudningar till en neo-gothares sex(läs: tortyr)-kammare.
Levande ljus, som ökar den mer intima stämningen timmen ger, lämnas oövervakade. Mörkret omfamnar en med en doft av stearinrosor och oljemynta. Musiken flödar ur högtalarna som drivs av en mobilansluten laptop med batteritid, något som måste vara ett mirakel, på lite över en timme.
För en fest utan musik är ingen fest, även fast det skulle vara en tystnad i en timme med Monopol eller Trivial Pursuit på vardagsrumsbordet. Men det såklart, när det är lika mörkt i en lägenhet som i en uteliggares framtidsutsikter så kan man ju faktiskt fuska. Ingen ser ju något i alla fall.

Det är inte så att vi här i Staden i Glas dömer ut manifestationen Earth Hour. Det är en vacker sak som hela världen har nytta av. Klimatfrågor är något vi tar på den största allvar, men mest gillar vi gemenskapen den ger. Gemenskap som inte bryr sig om hudfärg, landsgränser, politisk ställning, religiös livstro eller kön. Hela vägen från Australien och runt jordklotet. Så långt når sig Earth hour. Enligt oss en större manifestation om just gemenskap än om att rädda jorden.
Då vi här i Staden i Glas inte tror att jorden behöver räddas.

Annonser
Det här inlägget postades i nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s