4: kärnkraft, javisst!

Vi använder en form av fusion som energi här i Staden i Glas. Med ”fusion” så menar jag att vi smälter ihop atomkärnor med andra atomkärnor. Med ”en form av” så menar jag porslin med mögel.
Det fungerar bra som en ren energikälla ända tills disken självmant ger upp och börjar leta efter nytt boende. Vilket skapar problem bland invånarna då maten får ätas direkt ur kastrull och stekpanna. Tro mig när jag säger: Det gör ont när man bränner sig. Det är farorna med förnyelsebar och ren energi. Hur man än vrider och vänder på det så kommer olyckor hända. Om inte idag, så i morgon.

Det är precis det som har hänt i Japan. Det har hänt idag, igår fungerade allt precis som planerat. Och däri ligger problemet, kärnkraftsverken är för gamla, för slitna och baseras på uråldrig teknologi. Fukushima (namnet som alla har på sina läppar), till exempel, är över 40 år gammalt. Den hade till och med planerats med nersläckning när katastrofen kom härjandes över ön. Hade det varit modernare (läs: nutida) reaktorer så hade det hela antagligen inte inträffat. Det är därför med stor sorg som jag läser att kärnkraften på något sätt inte skulle ha någon framtid.
Detta är fel! Ända tills människan lyckas få grepp om fusionen så är det en framtid vi bör utnyttja. Och så förbannat farlig är den inte. i alla fall inte om man jämför mellan Tjernobyl och Banqiao. Där det i den första beräknas vara över 6k döda (om man frågar FN) och i den senare ska siffran vara upp emot 200k döda. 26k på grund av olyckan och 145k av svält och epidemier. Och vad var den andra för något nu igen? Jo, en damm med  vattenkraftverk. Och greenpeace har garanterat inget emot det.
Och nej. Det finns inga säkra kärnkraftverk, lika lite som det finns säkra bilar, flygplan eller hissar. Det stora skillnaden mellan kärnkraft och allt annat är att man inte får utveckla och bygga nyare och säkrare anläggningar.

Jag skyller på månen. Det är säkert dit vi bör rikta vår ilska.

Annonser
Det här inlägget postades i nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 4: kärnkraft, javisst!

  1. wolfy skriver:

    Timo Timo Timo… jag tror du överskattar Green Peace dom är troligtviss imot allt som inte är organiskt.. de skulle passa bra i Robinson.. ev ihop med Fuck For Fosrest.. det skulle gå hem i folkstugorna ett gäng hachrökade nymfomaner som gillar träd.. fan ska ng skriva till tv4 o tipsa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s