3: insyn

Saker och ting är ganska transparenta här i Staden i Glas. Eller, insynen till staden är ganska klar. Det är så det ska vara i en fungerande dystopi. Som den enda invånaren och den allsmäktige ledaren så har jag inga större problem med att kontrollera vad det är som tycks och tänks om mig. Men som sagt, jag är ju ganska ensam här.
Det kan tyckas att det inte är värt att leva i en värld där andra ofrivilligt ger ett fönster (360 panoram såklart) in i livet, in i hjärnan och in i det allra heligaste. Det inte ens dina närmsta vänner, din pojk-/flickvän, din sambo, din äkta fru/make, dina syskon eller dina föräldrar har en aning om. Det må tyckas att det mest pivata du tänker och tycker ska vara just privat.
Men då har ni fel.

Så tycker i alla fall EU. Och med Bodströms oäkting som heter Datalagringsdirektivet (DLD) försöker de få hela fina unionen till att skapa just en stad utav glas. En stad där DINA telefon- och mobilsamtal lagras, dina sms, mms och e-postmeddelanden sparas. Och allt ska vara tillgängligt för staten. Din mobiltelefon blir en spårsändare, i princip så blir orden ”You can run, but you can’t hide” en verklighet. Snacka om reality TV. För att citera en senare länkad artikel

Integritetskränkningen är total

Som tur är så har vi Moderaterna. Inför valet lovades det att DLD inte skulle bli en sanning. Att Sverige inte skulle kränka sina medborgares mänskliga rättigheter. Att vi i gamla Svea skulle förbli fjällhöga och fria.
Eller vänta lite nu… Sa jag verkligen Moderaterna? De som vänder och går åt motsatt riktning när det verkligen gäller? De som hellre vill använda skattepengar till att kränka istället för att hjälpa. För det är nu moderaterna som vill få in DLD till Sverige.
För att citera förra länkens skribent Maria Abrahamsson (M)

Just integritets- och rättssäkerhetsfrågor måste en borgerlig regering känna ett särskilt ansvar för. På den punkten lämnade alliansregeringen under förra mandatperioden en del övrigt att önska. Där har ni i ett nötskal svaret på varför jag gav mig in i det här. Rättsstaten är värd att försvaras, det ska jag se till!

Och så tänker hon rösta ja till något som är oansvarsfullt och integritetskränkande, för att hon tycker att det är populistiskt och olojalt att rösta nej. Vem fan tror hon att hon är, Lady Gaga?

Idag röstas det i Riksdagen, idag får vi se vem man kan lita på. Jag sätter mitt mynt på att det inte är Alliansen. De borde till och med ha en ny kampsång.

\: don’t believe me if I tell you not a word of this is true don’t believe me if I tell you especially if I tell you that I’m in love with you :\ don’t believe me if I tell you that I wrote this song for you there just might be some other silly pretty girl I’m singing it to don’t believe a word for words are only spoken and your heart is like a promise made to be broken don’t believe a word words can tell lies and lies are no comfort when there’s tears in your eyes \::\ don’t believe a word

Annonser
Det här inlägget postades i nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s